Stadscentrum Oss

Onze lokale ondernemers werken iedere dag hard aan levendige en aantrekkelijke winkelstraten. Door in leegstaande gebouwen een goede mix van wonen, werken, detailhandel en horeca te creëren, zorgen we voor een bloeiende lokale economie. Een stad komt pas echt tot leven als de binnenstad bruist. Met een veilig en aantrekkelijk centrum, trekken we bezoekers aan van buiten en zorgen we voor een prettige stad, die klaar is voor de toekomst.

  • We stimuleren winkelen in onze eigen winkelgebieden, zowel fysiek als digitaal. Aantrekkelijke, veilige en bruisende gebieden zorgen voor een levendige winkelstraat vol met lokale ondernemers. Daar kan geen grote webshop tegenop.
  • Ondernemen werkt het beste in een veilige en aantrekkelijke omgeving. Dat is fijn voor onze inwoners en trekt bezoekers aan van buitenaf.
  • In onze binnenstad houdt het Centrummanagement Oss (CMO) de rol om samen met ondernemers en inwoners te werken aan een bruisende binnenstad.
  • We bestrijden leegstand door flexibel te zijn in het toestaan van functies voor wonen, werken, detailhandel en horeca. We verruimen de vestigingsmogelijkheden, door het opstellen van ruime kaders. Zo maken we de stad prettig en leefbaar.
  • De strikte scheiding tussen horeca en detailhandel is niet meer van deze tijd. Wij willen dat horecabedrijven hun producten kunnen verkopen aan hun gasten en dat ook winkeliers hun klanten als gast kunnen ontvangen.
  • Recreatie en toerisme zijn belangrijk voor onze lokale economie. Daarom willen wij dat de gemeente dit stimuleert met stadspromotie. Recreatieve ondernemers mogen uitbreiden zolang zij rekening houden met hun omgeving en er moet voldoende ruimte overblijven voor vrije recreatie.
  • In het centrum van Oss willen we veel activiteiten en evenementen voor alle leeftijdscategorieën, zodat het stadscentrum nog aantrekkelijker wordt.