Fijn & betaalbaar wonen

De gemeente Oss is een plek waar je je veilig en prettig wilt voelen. Daarom is het belangrijk dat iedereen een passende woning kan vinden. Wij willen dat onze inwoners op ieder moment in hun leven het juiste huis kunnen vinden. Een huis dat je kunt aanpassen aan de levensfase waarin je je bevindt. Op dit moment is de woningnood in Oss hoog. Als Osse VVD willen wij dat er voldoende nieuwe huizen bijgebouwd gaan worden zodat iedereen betaalbaar in onze gemeente kan (blijven) wonen.

  • Het bouwen van betaalbare huur- en koopwoningen voor iedereen wordt onze prioriteit. Wij willen dat er voldoende nieuwe huizen bijgebouwd gaan worden zodat iedereen betaalbaar in onze gemeente kan (blijven) wonen. Het bouwtempo moet omhoog.
  • Door te bouwen zorgen we voor doorstroming bij zowel sociale huur, vrije huur als bij koopwoningen. Zo stimuleren we dat ouderen die kleiner willen wonen, niet langer een eengezinswoning bezet houden en regelen we toegang tot de huizenmarkt voor starters.
  • De gemeente gaat aan de slag met creatieve, nieuwe woonvormen zoals tijdelijke woningen en tiny houses. We willen kangoeroewoningen mogelijk maken, zodat ouderen in hun vertrouwde omgeving bij hun kinderen kunnen blijven wonen.
  • Met woningbouwcorporaties maken we afspraken over het stimuleren van doorstroming zodat voor iedereen een passende en betaalbare woning beschikbaar is.
  • Om snel meer woningen te kunnen bouwen, kiezen we voor kortere en soepelere procedures voor nieuwbouw. We bestrijden leegstand door het mengen van functies voor wonen, werken, detailhandel en horeca. Zo zorgen we voor een prettige en leefbare gemeente.