Motie Afvalproblemen oplossen

Wij hebben een motie ingediend over de afvalproblemen tijdens de bespreking van de kadernota. Er liggen stapels met zakken plastic en de afvalbakken in het centrum zijn vol. Hier moeten we snel een oplossing voor vinden.

We zien om ons heen dat we met z'n allen goed ons best doen met het sorteren van afval zoals we afgesproken hebben. Maar we zien ook dat er soms bergen met zakken plastic afval langs de ondergrondse containers liggen.

Wanneer je door het stadscentrum loopt, zie je op drukke dagen dat de afvalbakken uitpuilen. In beide gevallen doen inwoners hun best om het afval op de goede manier aan te bieden maar lukt dit niet. Als VVD vinden we dit niet kunnen. De gemeente moet ervoor zorgen dat mensen hun afval kwijt kunnen op een goede manier.

Daarom hebben wij een motie ingediend om zo snel mogelijk met mogelijke oplossingen hiervoor te komen. Het college moet onderzoeken wat het beste werkt, er zijn namelijk meerdere mogelijkheden om het op te lossen. Denk daarbij aan: het vaker legen van ondergrondse containers, er juist meer plaatsen of kleinere zakken voor plastic afval, die altijd goed passen. In het centrum kunnen er bijvoorbeeld meer of grotere bakken geplaatst worden, of vaker legen. Ook moeten we bewustwording meenemen in de mogelijkheden.

De motie vindt je als bijlage hierbij: