Oss verdient een fantastisch nieuw kunst- en cultuur theater in 2027!

Wij vinden al enkele jaren dat theater de Lievekamp, Cultuurpodium de Groene Engel en de Muzelinck samen dienen te gaan tot één Osse culturele instelling die zorgdraagt voor het cultuuraanbod in de gemeente Oss.

Uit het onderzoek naar de rol van theater de Lievekamp komt duidelijk en helder naar voren dat samengaan het Osse cultuuraanbod zal verbeteren.

Wij begrijpen dat dit niet vanaf vandaag op morgen kan gebeuren, maar vinden dat er nu met dit proces begonnen dient te worden. Wij zien hier een leidende rol voor de Lievekamp en dan met name voor de huidige directeur. Helaas zijn wij de enige in de raad die hier voorstander van zijn.

Ook wat betreft het gebouw geven wij al enkele jaren aan dat het tijd is voor een nieuw theater. Wat blijkt nu, het is 5 voor 12!

Het gebouw is op! We hebben nu nog maximaal 5 jaar de tijd om ervoor te zorgen dat er in 2027 een nieuw theater staat, want anders zal er een te grote achterstand worden opgelopen die niet meer in te halen is. Voor de zomer van 2021 zal er meer duidelijk zijn over de tijdsplanning.

Voor ons is het helder dat het nieuwe kunst- en cultuur theater zal komen te staan in de Raadhuislaan en dat in dit gebouw theater de Lievekamp, de Groene Engel en de Muzelinck onderdak gaan vinden.

Als de VVD-fractie kijkt naar de gehele Raadhuislaan dan is dit het plan wat Oss op de kaart gaat zetten en ervoor gaat zorgen dat we op eigen kracht een 100.000+ gemeente worden. Dus wat betreft ons gaan we vanaf morgen aan de slag met dit plan.

Oss verdient een fantastisch nieuw kunst- en cultuur theater in 2027!