VVD Oss kiest Hilde de Wit – van der Zanden als nieuwe fractievoorzitter

OSS - Hilde de Wit-van der Zanden wordt de nieuwe fractievoorzitter van de VVD Oss. Dat maakte de fractie bekend aan de leden op 6 november. De Wit zit sinds het begin van deze periode in de gemeenteraad en was daarvoor al actief in de fractie. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 kreeg de 39-jarige Lithse 440 voorkeursstemmen.

De Wit volgt Henk Wijnstekers op als fractievoorzitter vanaf 1 december. Hij zit in zijn derde periode als raadslid en is sinds deze periode fractievoorzitter. Wijnstekers heeft na de verkiezingen aangegeven dat dit zijn laatste periode in de gemeenteraad van Oss is. 'Mijn fractie weet al een tijdje dat dit mijn laatste periode is, om de taak als fractievoorzitter goed over te dragen doe ik het tussentijds, zodat ik af kan bouwen' aldus de terugtredende fractievoorzitter.

Hilde de Wit heeft er veel zin in:

'de afgelopen maanden heb ik met Henk en de fractie goede gesprekken gevoerd en heb ik mezelf voor kunnen bereiden op het leiderschap binnen de fractie. Henk blijft in de fractie en ik krijg alle ruimte om het op mijn manier te doen.'

Daarnaast keert Henk terug in de functie die hij al vele jaren uitvoerde, als fractiesecretaris gaat hij Hilde en de fractie ondersteunen.

Hilde de Wit-van der Zanden is 39 jaar en woont samen met haar man, twee zoons en hond met veel plezier in Lith. In haar dagelijks werk is ze regiefunctionaris omgevingsdienst bij de gemeente Berg en Dal. Haar vrije tijd besteed ze graag hardlopend, wandelend of op de racefiets in ons mooie buitengebied.