William de Kleijn opnieuw lijsttrekker VVD Aa en Maas

Herpenaar William de Kleijn (49) is door de leden van de VVD opnieuw gekozen tot lijsttrekker voor het waterschap Aa en Maas. De Kleijn is sinds vier jaar lid van het Dagelijks Bestuur van het waterschap en werkt twee dagen per week bij de Provincie Noord-Brabant, waar hij verantwoordelijk is voor wegontwerpen. Hij is de enige inwoner van de gemeente Oss die verkiesbaar is in het waterschap.

Als bestuurder is De Kleijn verantwoordelijk voor de kwaliteit en toekomst van de 110 kilometer aan dijken in het gebied van Aa en Maas. Daarnaast is het zijn taak om samen met gemeenten droogte en wateroverlast te voorkomen voor de inwoners. Dit wil hij doen door slimme samenwerkingen met (dijk)bewoners en organisaties als Natuurmonumenten.

De Kleijn: “In 1993 en 1995 heb ik de impact van overstromingen van ondervonden. Toen moest namelijk het dorp Keent geëvacueerd worden, omdat de dijken het dreigden te begeven. Dat had impact op de bewoners, maar zorgde ook voor enorme onrust bij de dieren en bezorgdheid bij boeren. Dat wil ik de inwoners van Oost-Brabant besparen.”

De Kleijn: “Ik ben scherp op de belastinguitgaven van het waterschap. Tegelijkertijd willen we allemaal ‘droge voeten’ en een gezonde leefomgeving houden. Ik wil graag mijn kennis en ervaring blijven leveren om passende maatregelen te nemen. Zo maken we onze leefomgeving, in de stad en op het land land, in de toekomst nog beter en aangenamer. Ik sta altijd open voor een gesprek!”

Het waterschap Aa en Maas is verantwoordelijk voor de waterveiligheid van zo’n 750.000 inwoners. De verkiezingen voor de waterschappen zijn op 20 maart 2019.