Oprichting Lokaal Netwerk VVD Oss – Bernheze

Op 6 maart 2017 werden, in afzonderlijke ledenvergaderingen, de afdelingen VVD Oss e.o. en VVD Bernheze opgeheven. In de daaropvolgende gecombineerde ledenvergadering werd vervolgens het Lokaal Netwerk VVD Oss – Bernheze opgericht.

Eerder, in oktober 2016, was de oprichting van dit Lokaal Netwerk nog aangehouden door het landelijk bestuur van de VVD. Men wilde nader onderzocht hebben of het niet mogelijk was een groter netwerk te formeren. Toen dat uiteindelijk niet mogelijk bleek, werd alsnog groen licht gegeven.

Het Lokaal Netwerk Oss – Bernheze telt op dit moment 84 leden, heeft 3 raadszetels in Oss en 1 raadszetel in Bernheze. In Oss is de VVD bovendien met 1 wethouder vertegenwoordigd in het college van Burgemeester en Wethouders.

Het bestuur van het nieuwe Lokaal Netwerk wordt gevormd door:

Vasco van den Eertwegh  (voorzitter)

Aad van Lopik                     (opleiding & talentmanagement, vicevoorzitter)

Bas van der Donk            (secretaris)

Paul Kremers                   (penningmeester)

Op dit moment is er nog een vacature voor een bestuurslid met de portefeuille "communicatie en campagne" en ook is er ruimte gereserveerd voor een extra (6e) algemeen bestuurslid. Het bestuur hoopt in mei 2017 compleet te zijn.

Het Lokaal Netwerk gaat meteen aan de slag met de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Daarnaast is het werven van nieuwe leden als belangrijk speerpunt benoemd.