Zomerse gedachten

Ik ben nu ruim een half jaar wethouder namens de VVD in Oss. Het is een intensieve periode geweest, waar ik met veel plezier naar terugkijk.

De portefeuille Ruimtelijke Ontwikkeling en Verkeer/vervoer past natuurlijk goed bij mijn achtergrond en werkervaring. Dan is het heel leuk om daar nu in deze rol mee bezig te zijn.

Onbekend was voor mij het zogenaamde aandachtswethouderschap voor Herpen, Ravenstein en de Schadewijk. Die speciale aandacht voor deze delen van onze gemeente is een rijke aanvulling van de functie. Samen met de dorps- en wijkraden werken aan de leefbaarheid en ontwikkeling van dorp, stad en wijk is bijzonder dankbaar.

Speciaal voor mij is natuurlijk de portefeuille voor de ontwikkeling van de Osse binnenstad. De plek waar ik ben opgegroeid. Het is ook een onderwerp wat leeft en waar iedereen wel een mening over heeft. Gelukkig is dat vaak constructief en kunnen we concrete stappen zetten. Natuurlijk zijn er zorgen. Zorgen over leegstand en de moeizame positie van de detailhandel. Maar ik ben positief over de kansen voor de Osse binnenstad. Met sfeer en beleving, met nieuwe ondernemers, met nieuwe concepten, met durf zal de Osse binnenstad nieuwe wegen inslaan en het middelpunt blijven van onze prachtige gemeente.

De samenwerking met de VDG en het CDA in het college verloopt positief. Het coalitieakkoord ‘Durven door te doen’ past goed bij de werkwijze en inzet van alle wethouders: Pragmatisch met een duidelijke visie op de rol en ontwikkeling van de gemeente. Ik voel me daar, met mijn liberale hart, helemaal in thuis.

Ik mis af en toe de vrijheid om politiek getinte uitspraken te doen, omdat je, zoals dat heet, wethouder voor alle Ossenaren bent. Ik stop echt niet met het hebben van een mening, maar die moet ik dan soms maar voor mezelf houden. Ik besef me dat ik een glazen huis zit. Dat hoort bij het vak!

Als ik de lijn van het afgelopen half jaar kan doorzetten na deze zomer, dan ben ik een tevreden liberaal bestuurder. Oss heeft nog een aantal pittige uitdagingen te gaan. Op het gebied van economie, wonen, centrum, regionale positie…..

Met veel plezier ga daarmee verder aan de slag. Omdat Oss het waard is!


Gé Wagemakers

Wethouder VVD Oss